voordelen revisie 

Als de accu van uw fiets steeds minder wordt of zelfs plotseling stopt met werken, dan zijn er 2 dingen die u kunt doen: Een nieuwe accu kopen of kiezen voor revisie. Revisie is in de meeste gevallen de betere keuze. Revisie heeft meerdere voordelen, zoals:

  • Een revisie naar dezelfde capaciteit is goedkoper dan een nieuwe accu. Dit kan worden gerealiseerd, omdat veel onderdelen van de oude accu kunnen worden hergebruikt. Vaak worden alleen de cellen vervangen en kan de behuizing en elektronica worden hergebruikt. 
  • De accu capaciteit kan worden vergroot. Doordat de accutechniek is verbeterd over de jaren, vooral de li-ion techniek (waar gebruik van wordt gemaakt bij de revisie), kunnen de oude cellen worden vervangen voor betere, nieuwere cellen. Een voorbeeld hiervan is de E-motion accu die origineel en capaciteit heeft van 10Ah. Deze kan worden geüpgrade naar 24Ah, dit betekend dat de range met maar liefst twee en een half keer wordt vergroot. 
    Een tweede voordeel is dat een grotere capaciteit ervoor zorgt dat elke cel minder vaak oplaad en ontlaadt. De accu heeft dus ook een langere levensduur. 
  • De accu wordt na revisie beter waterdicht gemaakt dan af-fabriek wordt gedaan. Het grootste deel van de accu's dat binnen komt voor revisie hebben waterschade. Als er water de accu binnen treed zijn de cellen binnen enkele maanden zo aangetast dat deze niet meer werken. Dit is zonde omdat zonder dit water de accu veel langer mee had kunnen gaan. Dit wordt tegen gegaan door de accu's af te kitten. Zo kan er geen water meer door de naad van de accu komen.
  • U gooit de oude accu niet weg, maar geeft deze een 2e leven. Met het oog op duurzaamheid is het zoveel mogelijk hergebruiken van de oude accu de betere keus. 

 *Revisie is niet altijd mogelijk. Dit komt vaak doordat de fabrikant de accu zo heeft gemaakt dat er onderdelen niet kunnen worden hergebruikt. Een andere reden is dat er elektronisch voor gezorgd is dat deze op zo'n manier met de fiets communiceert dat deze na revisie niet meer werkt. Bijvoorbeeld Sparta ION accu's/Banaanaccu's en gazelle Innergy's met zwarte schroeven.

 

© 2021 - 2024 Fietsenhandel Joure | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Wij gaan verhuizen! Bestellingen via de webshop worden z.s.m. verwerkt.